Nöta, nöta och nöta ännu mera

Dag ut och dag in. Samma visa. Träning, träning och mera träning. Låter som rena drömlivet eller hur? Jag har turen med mitt jobb och plugga att kunna gymma flera gånger om dagen. Detta är något jag verkligen älskar att jag kan göra och en av de största anledningarna till att jag har valt att starta eget företag.

Idag var det ryck igen som gällde. Jag är fortfarande inne i en högreps period och fokuserar mycket på teknik och explosivitet i de olympiska lyften. Idag låg fokus på stångbanan i rycken. Det är riktigt svårt att få till den tycker jag. Det är svårt att få känsla att alla kraft går in i rörelsen. Just nu känns det som mycket går förlorat i andra riktningar än uppåt, vilket är väldigt onödigt. Jag jobbar därför långsamt med övningen och använder mig av film för att kunna analyser mina lyft efter passen. Jag hoppar fortfarande för mycket framåt och måste därför komma längre bak, på hälarna, för att få all energi uppåt. Detta är dock lättare sagt än gjort. Eftersom jag inte kommer fullt bakåt innebär det att jag måste hoppa frammåt för att lyckas få stången över mig. Detta innebär också förlust av energi och tid i rörelsen. Men men det kommer, bara jobba på.

Jag provade också idag att köra benböj med gummiband kring knäna. Detta är väldigt bra övning för att stärka gluteal muskelaturen (rumpan). Sjukt jobbigt att prova denna i mina 10x10 i bakböjen idag. Det tog riktigt hårt på rumpan.

//Leopold

Etiketter: träning ryck

Kommentera gärna: