Idrottsmedicin 30 hp

Kl 17:17 igår kväll fick jag ett mail om jag ville gå idrottsmedicin 30 hp för karloniska institutet på sophiahemet.  Men problemet var att utbildningen började kl 09:00 idag. Så klart avbokade jag allt och börjad kursen. Så nu påbörjas alltså mitt 17 år i skolan. Jag kommer aldrig blir klar. Om inte det räckte för dagen så hade jag ett 4 timmars matteprov som var tvungen att göras idag, så nu är jag lagom mör.

Idag hade vi grundaren för svensk idrottsmedicin Ejnar Eriksson Mr. sports medicin som föreläsare. Jag tror och hoppas att denna kurs kommer öka min kompentens inom idrottsmedicin området.

Pga allt detta blev det tyvärr ingen träning idag :(. Blir att istället köra 3 pass imorgon för att backa upp det missade idag. I och för sig tror jag vilo dagen kom väldigt passande så kroppen får en chans att återhämta sig. Dock har det krypit i bena hela dagen då jag inte får röra på mig..... panik. 

Igår bestog träning av foam rollning i alla olika varianter i ett försök att få kroppen att kännas bättre. Innan träning tycker jag, oavsett hur jag mår, att foam rollning hjälper och man berättar för kroppen vad som komma skall. Jag känner mig då förberedd och mjukare i kroppen. Det tillsammans med rörlighetsträning anser jag bör ha en plats i träningen för de allra flesta. 

Foam rolling blir som en typ av självmassage där man kan jobba med ffa med sina triggerpunkter och andra problem. Det "lättar" på musklerna och man kan jobba med triggerpunkter så de snabbare försvinner. I en studie sågs det ökad rörlighet i de som utförde foam rolling och ingen påverkning på muskelstyrka (vilka har diskuterats tidigare). Detta krävs det  så klart mera forskning för att det ska gå att uttrycka sig bättre om, men så länge kommer jag fortsätta foam rolla

// Leopold

Kommentera gärna: