Axlar

Idag blev det ryck för hela slanten på gymmet. Har tidigare haft stora problem med mina axlar till och från i denna övning men idag kändes det bra. Har jobbat mycket med att få upp rörlighet och stabiliteten i axlarna vilket verkar som det börjar ge resultat. 

Axlarna är en väldigt utsatt led på gymmet och frågar man runt är min egen erfarenhet att väldigt många på gymmet har problem just från axlarna. 

Eftersom axel är en sådan rörligled i alla olika vinklara gör det att det är svårt att hitta exakt vad som är felet och därför är det väldigt svårt att säga något generellt om hur man ska behandla axlar. Om du har stora problem är det bättre att kontakta någon som kan ta reda på varför just du har ont i axlarna.

Det jag kör för att stärka axlarna är framförallt styrketräning av rygg för att få en bättre hållning i ryggen. Alltså tunga roddar i alla olika vinklar blandat med chins och annat kul. Rörlighetsmässigt jobbar jag mycket med att få ett helt smärtfritt rörelseomfång i axelns alla olika vinklar. Detta gör jag genom att stretcha bröst med hjälp av gummiband och jobba rörligheten i axlarna med en blandannat en pinne. 

Som sagt axlar är väldigt komplext och svårt att "fixa", men ett snabbt tips är att se över att du tränar lika mycket framsida (bröst) som rygg.//Leopold

 

Etiketter: träning rehab

Kommentera gärna: