Första inlägget

Ja vart ska man börja någonstans...

Mitt namn är Fredrik Leopold och jag bor i Tyresö i Stockholm. Ända sedan jag var liten så har idrotten varit en stor del av mitt liv. Det började någonstans innan min 2 års dag när jag stog på ett par skridskor för första gången. Sedan dess har det varit flera olika idrotter som jag har hunnit med: fotboll, hockey, amerikansk fotboll, golf och en kort tid körde jag gokart.

På grund av allt detta så kändes valet av högskoleutbildning ganska givet när det var dags. Jag har ju hållit på med träning hela mitt liv och det är det jag kan bästa så då kan jag lika gärna jobba med det. Med det i tanken blev det 3 år på Karolinska Institutet som slutade med en Fysioterapi examen. Han också med två massage utbildningar och PT utbildning på de 3 åren.

Eftersom min största anledning att jag gick utbildningen var att få jobba mot idrott så tröttnade jag ganska snabbt på att jobba på vårdcentral och valde därför att starta eget där jag har större möjligheter att jobba mot det jag verkligen vill. 

Direkt efter KI blev det 1 år vid Linne Universitet där jag skev min master uppsats inom idrottsmedicin. Länk: (http://lnu.divaportal.org/smash/record.jsf;jsessionid=cRRRFnGVpRErrdm4e8CL6CM_NPTR8GxNrsoS6_3E.diva2-search1?pid=diva2%3A816785&dswid=4787. Kortfattat handlade det om skaderegistrering inom junior ishockeyn. Samtidigt som detta gjorde jag ett halvår på GIH där jag läste idrottspsykologi. Allt detta är för att skaffa mig mera kompentes inom idrottsområdet

Eftersom jag är en person som älskar att plugga så har det också hunnit bli ekonomikurser och snart ett helt år på komvux med diverse kurser.

Om jag istället fokuserar på träningen så ligger mitt fokus just nu på olympiska lyft blandat med gymnastik och långdistans träning. Utöver detta så spelar jag hockey i div 3 i Stockholm för tillfället. Inom hockey har jag som högst spelat i A-junior elite och senior division 2. Träning är en väldigt stor del av mitt liv och jag tränar någonstans mellan 1 och 4 timmar om dagen beroende på upplägg. Eftersom tävling är sjuk kul så har det hunnit bli Stockholm marathon, midnattsloppet x 3, superior race x 2 och tough wiking. Tränar inför lopp tycker jag underlättar vid träning då det blir mycket tydliga mål att jobba emot. 

Det var den korta versionen av mitt liv hit tills ;). Jag kommer fortsätta skriva om träningen och allt annat som kan tänkas ploppa upp i huvudet. 

Men nu dags för träning :)

Ha det bäst

/Leopold

Etiketter: intro träning

Kommentera gärna: